Λίστα προϊόντων ανά επωνυμία Ήλιος
Θεωρείται μπαχαρικό με πολύ ισχυρή γεύση και χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες. Ταιριάζει καλά με τη κανέλα, το μπαχάρι, τη βανίλια, το κόκκινο κρασί, και τον βασιλικό, καθώς και με ασυνήθιστους συνδυασμούς όπως το κρεμμύδι, φλούδα εσπεριδοειδών, γλυκάνισο ή πιπέρι.
Ο γαρύφαλλος είναι μία μπαχαρική που προέρχεται από τα άνθη του γαρυφάλλιου δένδρου. Έχει έντονο, γλυκόπικρο και αρωματικό άρωμα, και συνήθως χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να προσθέσει ένταση στα πιάτα. Τα γαρύφαλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές, από γλυκά μέχρι αλμυρά πιάτα.
Ο βασιλικός είναι ένα βότανο με έντονο αρωματικό άρωμα και γεύση. Συνήθως χρησιμοποιείται ως φυτική προσθήκη σε μαγειρικά πιάτα, σάλτσες, σαλάτες, πίτσες και πολλά άλλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε φρέσκος είτε στεγνός.
Η αμμωνία είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ζαχαροπλαστικής και της βιομηχανίας καθαρισμού. Συνήθως παρουσιάζεται σε μορφή κρυστάλλων και χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς.
Η Βανίλια, με τη θαυμάσια αρωματική γεύση της, είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιημένη αρωματική ουσία στις ζύμες, τα γλυκά, και άλλα επιδόρπια. μπισκότα, πίτες, κέικ, και όλες οι γλυκιές συνταγές απαιτούν στο μαγείρεμα βανίλια.
Η Βανίλια, με τη θαυμάσια αρωματική γεύση της, είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιημένη αρωματική ουσία στις ζύμες, τα γλυκά, και άλλα επιδόρπια. μπισκότα, πίτες, κέικ, και όλες οι γλυκιές συνταγές απαιτούν στο μαγείρεμα βανίλια.
Τα βασικά συστατικά του μείγματος είναι το κόλιαντρο, το κύμινο και ο κουρκουμάς με την προσθήκη άλλων μπαχαρικών, όπως τσίλι, πιπερόριζα, κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο, σκόρδο, μουστάρδα, μάραθος και άλλα.
Ένα μείγμα φυσικών μπαχαρικών ιδανικό για πατάτες.
Το καρίνο είναι μείγμα μπαχαρικών με ρίγανη, μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι, σκόρδο και κάρυ. Είναι ιδανικό για να μαγειρεύετε το κοτόπουλο.
Το καρίνο είναι μείγμα μπαχαρικών με ρίγανη, μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι, σκόρδο και κάρυ. Είναι ιδανικό για να μαγειρεύετε το κοτόπουλο.
Κανέλα της εταιρείας Ήλιος σε συσκευασία 35 γραμμαρίων. Η κανέλα με το μοναδικό της άρωμα, μπορεί να προστεθεί σε πολλές παρασκευές ή να την πασπαλίσουμε πάνω από γλυκά ή γεύματα. Επίσης, συχνά προστίθεται σε σιρόπια, προκειμένου να τα αρωματίσει. Επιπλέον, μια μικρή ποσότητα μπορεί να δώσει ένα έξτρα άρωμα βάζοντας είτε ξυλάκι κανέλας είτε λίγη αλεσμένη στα γεύματά μας και στα αφεψήματα.
Κανέλα της εταιρείας Ήλιος σε συσκευασία 50 γραμμαρίων. Η κανέλα με το μοναδικό της άρωμα, μπορεί να προστεθεί σε πολλές παρασκευές ή να την πασπαλίσουμε πάνω από γλυκά ή γεύματα. Επίσης, συχνά προστίθεται σε σιρόπια, προκειμένου να τα αρωματίσει. Επιπλέον, μια μικρή ποσότητα μπορεί να δώσει ένα έξτρα άρωμα βάζοντας είτε ξυλάκι κανέλας είτε λίγη αλεσμένη στα γεύματά μας και στα αφεψήματα.
Είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, κατά βάρος, αμέσως μετά το σαφράν και τη βανίλια. Χρησιμοποιείται ως αρωματικό μπαχαρικό, σε φαγητά και ποτά, αλλά και ως φάρμακο. Το Κάρδαμο (κακουλέ) έχει μια ισχυρή, μοναδική γεύση, με έντονα αρωματικό, ρητινώδες άρωμα.
Το θυμάρι είναι ένα αρωματικό βότανο με έντονο άρωμα και γεύση, που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Συνήθως χρησιμοποιούνται τα στεγνά φύλλα και οι άνθοι του, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ή σε στεγνή μορφή.
Ο εστραγκόν είναι ένα αρωματικό βότανο με έντονο άρωμα και γεύση, που συχνά χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να προσθέσει φρεσκάδα σε διάφορα πιάτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο ή σε στεγνή μορφή, είτε μόνο τα φύλλα είτε και οι άνθοι του.
Ο δυόσμος είναι ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική για να προσθέσει φρεσκάδα και αρώματα σε διάφορα πιάτα. Συνήθως χρησιμοποιείται σε στεγνή μορφή, είτε αποξηραμένος είτε σε φύλλα.
Το δαφνόφυλλο είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου δάφνης και χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική για την προσθήκη αρώματος και γεύσης σε διάφορα πιάτα. Τα δαφνόφυλλα συνήθως προσφέρονται σε στεγνή μορφή και το αρωματικό τους άρωμα είναι πολύ έντονο, έχοντας ξυλώδη και γλυκιά νότα.
Μοσχοκάρυδο της εταιρείας Ήλιος σε συσκευασία 40 γραμμαρίων. Το μοσχοκάρυδο μπορεί να συντροφεύσει επάξια,τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές συνταγές. Ένα πολύτιμο μπαχαρικό, δημοφιλές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το μοσχοκάρυδο έχει φρέσκο, πλούσιο άρωμα και μιία ζεστή ξυλώδη και πικάντικη, γλυκόπικρη γεύση με νότες γαρύφαλλου. Όταν χρησιμοποιείται σε κέικ, ψωμιά, αρτοσκευάσματα, πιάτα με φρούτα και πίτες, συνδυάζεται καλά με τζίντζερ, κανέλα και γαρύφαλλο. Όταν χρησιμοποιείται σε αρνί, πρόβειο κρέας, στιφάδο, κοκκινιστό κρέας, κιμά, σπανάκι, μοσχάρι, συνταγές λαχανικών, πουρέ πατάτας και σάλτσες ζυμαρικών, συνδυάζεται καλά με κύμινο, κόλιανδρο, πιπέρι και θυμάρι.
Μαχλέπι σε σκόνη, της εταιρίας Ήλιος, για να δώσετε ξεχωριστή γεύση και άρωμα σε κάθε συνταγή. Με 1-2 πρέζες μαχλέπι θα προσθέσετε μια επιπλέον λεπτή αρωματική νότα σε μια κρέμα, σε ένα ρυζόγαλο, σε ένα flan με φρέσκα φρούτα, κυρίως με κόκκινα φρούτα του δάσους ή με μάνγκο, φρέσκα βερίκοκα και ροδάκινα. Αν συνηθίζετε να φτιάχνετε μπάρες ή γλυκά με ξηρούς καρπούς, σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερις, βερίκοκα) και μέλι, αξίζει να δοκιμάστε να τα αρωματίσετε με μαχλέπι, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο τους ταιριάζει. Πασπαλίστε με μαχλέπι και τα κυδώνια που θα ψήσετε στο φούρνο ή την κολοκύθα που προορίζεται για κάποια γλυκιά ή αλμυρή παρασκευή.
Στην Ελλάδα, είναι γνωστή ως τα “δάκρυα της Χίου», και παράγεται παραδοσιακά σε αυτό το ελληνικό νησί, και, όπως και οι άλλες φυσικές ρητίνες, παράγεται σε “δάκρυα” ή σταγονίδια. Μαστίχα είναι ένα βασικό συστατικό στα ελληνικά γιορτινά ψωμιά, για παράδειγμα, το γλυκό τσουρέκι και τη παραδοσιακή βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.
Η σκόνη κάρυ είναι ένα μυρωδάτο μίγμα από διάφορα μπαχαρικά .Τα βασικά συστατικά του μείγματος είναι το κόλιαντρο, το κύμινο και ο κουρκουμάς με την προσθήκη άλλων μπαχαρικών, όπως τσίλι, πιπερόριζα, κανέλλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο, σκόρδο, μουστάρδα, μάραθος και άλλα. Με γεύση πικρή, χρησιμοποιείται συνήθως σε κρέατα, σάλτσες και στιφάδο αλλά και σε ξηρούς καρπούς.