Ινδία σόδα 20gr
Η σόδα είναι ένα άλας που χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική για διάφορους λόγους. Ένα πολύ κοινό χρήση είναι να χρησιμοποιείται ως αρτύματα σε ζύμες και ανακατεύεται με τα υγρά συστατικά για να προκαλέσει ανύψωση του ζυμάριου και να το καθιστά αφράτο. Επίσης, χρησιμοποιείται ως ουδέτερος αφρικτικός παράγοντας για να αυξήσει τον όγκο των ζυμαρικών και των αρτοπροϊόντων.
Στη μαγειρική, η σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παράγοντας που καταπραΰνει την οξύτητα σε ορισμένα φαγητά. Πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του φαγητού.
Σε πολλές συνταγές μαγειρικής, η σόδα χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες και πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της συνταγής για να αποφευχθούν άσχημες εκπλήξεις στη γεύση του φαγητού.