Ξίδι της εταιρείας Θεσσαλική Οξοποιία, το οποίο παράγεται από κόκκινο κρασί και είναι ιδανικό για σαλάτες, όσπρια ή χοιρινό κρέας. Το οξικό οξύ που περιέχει το ξίδι επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων και αυξάνει την απορρόφηση της γλυκόζης. Η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες ποσότητες γλυκόζης στο αίμα και διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από βλάβες του δέρματος και μολύνσεις. Επίσης ωφελεί την υγεία της καρδιάς και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνει τη φλεγμονή και τη δημιουργία θρόμβων και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
Λίστα προϊόντων ανά επωνυμία Musto
Ξίδι της εταιρείας Θεσσαλική Οξοποιία, το οποίο παράγεται από κόκκινο κρασί και είναι ιδανικό για σαλάτες, όσπρια ή χοιρινό κρέας. Το οξικό οξύ που περιέχει το ξίδι επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων και αυξάνει την απορρόφηση της γλυκόζης. Η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες ποσότητες γλυκόζης στο αίμα και διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από βλάβες του δέρματος και μολύνσεις. Επίσης ωφελεί την υγεία της καρδιάς και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνει τη φλεγμονή και τη δημιουργία θρόμβων και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
Ξίδι της εταιρείας Θεσσαλική Οξοποιία, το οποίο παράγεται από λευκό κρασί. Είναι καθαρό, σχεδόν άχρωμο και η γεύση του είναι ξεκάθαρα όξινη, ενώ το άρωμά του θυμίζει κρασί. Είναι ιδανικό για ένα πιο ελαφρύ στυλ μαγειρικής, ενώ παράλληλα η γεύση του μειώνει την ανάγκη για αλάτι. Το λευκό ξίδι ταιριάζει περισσότερο σε συνταγές που περιλαμβάνουν κοτόπουλο ή ψάρι. Εκτός όμως από την προφανή του χρήση στη μαγειρική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καθαριστικό σε μπάνια, οικιακές συσκευές, κάδους απορριμμάτων ή ακόμα και σε χαλιά.
Μηλόξιδο της εταιρείας Θεσσαλική Οξοποιία, το οποίο παρασκευάζεται από χυμό μήλων στον οποίο προστίθεται μαγιά και μέσω της διαδικασίας της ζύμωσης μετατρέπεται σε ξίδι. Διαθέτει έντονη γεύση και μυρωδιά, και χρησιμοποιείται στις σαλάτες αλλά και για την παρασκευή μαρινάδων και σαλτσών για κρέας ή ψάρι. Μπορείτε να το καταναλώσετε είτε προσθέτοντας το στις μαγειρικές παρασκευές σας, είτε αραιώνοντας 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό. Συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Επίσης, το οξικό οξύ του ξιδιού επιδρά θετικά ακόμη και στην αρτηριακή πίεση. Επιπλέον από τις καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες, το μηλόξιδο αποτελεί και ένα καλλυντικό μαλλιών. Ο ψεκασμός των μαλλιών με μηλόξιδο αποτελεί ένα φυσικό μαλακτικό καθώς κάνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά.
Ξίδι musto από λευκά σταφύλια της εταιρίας Θεσσαλική Οξοποιία με οξύτητα 5%.