

Καλέστε μας:
+30 2311 822 500Μια παραλλαγή της παραδοσιακής κριθαροκουλούρας με ακόμη πιο υψηλή θρεπτική αξία. Χάρη στο κριθάρι και το χαρούπι παρέχει σύνθετους – αργά αφομοιώσιμους υδατάνθρακες, που δίνουν ενέργεια για πολλή ώρα και διατηρούν το σάκχαρό μας σταθερό μέσα στην ημέρα ή τη νύχτα. Παράλληλα εμπεριέχει ικανοποιητικά ποσά πρωτεϊνών, που καθιστούν εκτός των άλλων την κριθαροκουλούρα μας αρκετά χορταστική. Ίσως όμως το πιο σημαντικό διατροφικό χαρακτηριστικό της είναι ο συνδυασμός των εδώδιμων ινών του κριθαριού με αυτών του χαρουπιού, παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας για το πεπτικό σύστημα και συμβάλλοντας στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης, του σακχάρου και την εν γένει καλή μας υγεία.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1698 KJ/ 403 Kcal
Λιπαρά Εκ των οποίων κορεσμένα 8.6 γρ. / 2,9 γρ.
Υδατάνθρακες Εκ των οποίων σάκχαρα 70 γρ. / 10 γρ.
Πρωτεΐνες 10 γρ.
Εδώδιμες ίνες 9,2 γρ.
Αλάτι 1,2 γρ.
Θυμίζουν κρουτόν και έχουν γεύση από κριτσίνι. Στην πραγματικότητα είναι και τα δύο! Είναι ιδανικά για γευστικούς συνδυασμούς, αφού δεν λασπώνουν μέσα σε υγρά τρόφιμα αλλά διατηρούνται τραγανά. Αυτό συμβαίνει λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, οι οποίες συγχρόνως ανεβάζουν τη διατροφική αξία, ειδικά για τα κρίθινα.
Το σχήμα και το μέγεθός τους, αλλά και η υψηλή διατροφική άξια λόγω των φυτικών ινών, η απουσία συντηρητικών, πρόσθετων και επιβλαβών λιπαρών υλών, τα καθιστούν ένα ιδανικό και ιδιαίτερα ελκυστικό σνακ ή συνοδευτικό γεύματος για τα παιδιά. Τα Κρητωνάκια είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μπορείτε να τα δοκιμάσετε παντού: στο γιαούρτι, το γάλα, τις σούπες, τις σαλάτες σας, κ.ά.
Μεγαλωμένος στο φούρνο του πατέρα του, ο Μανώλης Καραμολέγκος μυήθηκε στα μυστικά της αρτοποιίας και ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τα αληθινά, παραδοσιακά αρτοποιήματα της γης μας. Γι’ αυτό, ταξίδεψε ως την Κρήτη. Εκεί έψαξε, δοκίμασε, ανακάλυψε και έφερε σε μας κάτι μοναδικό… τον Κρίθινο Παξαμά χωρίς πρόσθετο αλάτι. Ένα διπλοφουρνιστό, αυθεντικό παξιμάδι πλούσιο σε φυτικές ίνες για αυτούς που αναζητούν την αυθεντική γεύση και αποφεύγουν το αλάτι.
Ένα προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες.Μια μερίδα έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί. Το σχήμα του είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αποτελέσει την ιδανική βάση γιανα αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να γαρνίρετε με οποιαδήποτε υλικό επιθυμείτε. Απλώς επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά και δημιουργήστε ένα γρήγορο και απόλυτα ισορροπημένο διατροφικά γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας!
Ένα προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης. Μια μερίδα έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το σχήμα του είναι ιδανικό για να γίνει η βάση που θα γαρνίρετε με οποιαδήποτε υλικό της αρεσκείας σας. Έτσι, το μόνο που μένει για να φτιάξετε ένα γρήγορο και απόλυτα ισορροπημένο γεύμα είναι να διαλέξετε τα κατάλληλα υλικά!
Μεγαλωμένος στο φούρνο του πατέρα του, ο Μανώλης Καραμολέγκος μυήθηκε στα μυστικά της αρτοποιίας και ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τα αληθινά, παραδοσιακά αρτοποιήματα της γης μας. Γι’ αυτό, ταξίδεψε ως την Κρήτη. Εκεί έψαξε, δοκίμασε, ανακάλυψε και έφερε σε μας κάτι μοναδικό… Κρίθινο Παξαμά. Ένα διπλοφουρνιστό, αυθεντικό παξιμάδι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που μυεί και εσάς στο γευστικό μυστικό του.
Μεγαλωμένος στο φούρνο του πατέρα του, ο Μανώλης Καραμολέγκος μυήθηκε στα μυστικά της αρτοποιίας και ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τα αληθινά, παραδοσιακά αρτοποιήματα της γης μας. Γι’ αυτό, ταξίδεψε ως την Κρήτη. Εκεί έψαξε, δοκίμασε, ανακάλυψε και έφερε σε μας κάτι μοναδικό… τον Κρίθινο Παξαμά χωρίς πρόσθετο αλάτι. Ένα διπλοφουρνιστό, αυθεντικό παξιμάδι πλούσιο σε φυτικές ίνες για αυτούς που αναζητούν την αυθεντική γεύση και αποφεύγουν το αλάτι.
Παραδοσιακά, χειροποίητα και αργοψημένα παξιμαδάκια. Οι διαδικασίες αργής ωρίμανσης και αργής ξήρανσης, και οι επιλεγμένες ποικιλίες αλεύρων ολικής αλέσεως σίτου και κριθαριού από τις οποίες φτιάχνονται, χαρίζουν στα κριθαρένια παξιμαδάκια ιδιαίτερη νοστιμιά και μοναδικά αρώματα. Έχουν μόνο 1,8% λιπαρά και μια μερίδα (δηλαδή 3 παξιμαδάκια) έχει τη μισή ποσότητα αλατιού από ό,τι έχει αναλογικά μια μερίδα ψωμί, ενώ καλύπτει σχεδόν το 1/3 (26%) των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες. Είναι ιδιαίτερα χορταστικά και εύπεπτα, αφού οι φυτικές ίνες σε συνδυασμό με τη σκληρή τους υφή διατηρούν σε σχετικά υψηλό επίπεδο τον κορεσμό.
We use tools such as cookies to offer you a top-notch personalized experience, to help you find what you're looking for more easily, and to analyze our traffic.